Select Page
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

 Labbansvarig Kemist

Candles Scandinavia är den ledande leverantören av doftljus och övriga doftsättningsprodukter till hemmet med agenturen för flera av världens största ljusmärken, så som WoodWick®, Yankee Candle®, MilleFiori Milano® samt de egna varumärkena Blanche™ och Olivia & Co™. Förutom agenturverksamheten bedriver bolaget utveckling och produktion av doftljus och rumsdofter, främst som Private Label tillverkare av kundspecifika varumärken. Bland kunderna återfinns Åhléns, H&M, Clas Ohlson, ICA, Kicks, Apoteket, Cervera mfl. Dessutom driver man under butiksnamnet The Candle Shop fyra egna specialistbutiker med doftljus. Bolaget har egna säljbolag i alla nordiska länderna samt kontor, showroom, lager och tillverkning i fräscha och ändamålsenliga lokaler centralt placerade i Örebro. Just nu befinner man sig i en spännande och expansiv fas med ett 30 tal medarbetare och en omsättning på ca 50 miljoner kronor.

Arbetsuppgifter
Rollen är både strategiskt och operativt viktig för verksamheten då fokus ligger på produkt- och processutveckling. Som labbansvarig kemist ingår arbete som berör både interna och externa kunder. Du kommer även att fungera som en länk mellan produktion, marknadsavdelningen och våra kunder.
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

  • Leda samt utföra produkt- och processutvecklingsprojekt
  • Leda samt utföra tester på våra produkter och dess egenskaper
  • Teknisk support och problemlösning för interna och externa kunder
  • Utredning och ändringsärenden
  • Rapportering och uppföljning kring regelverk

Arbetet kräver
En hög noggrannhet, struktur, integritet och ansvarstagande. Du har även en hög analytisk förmåga och har lätt att ta till dig och tolka information och regelverk kring produktmärkning, kemikaliehantering samt miljöfrågor då du bland annat kommer att ha en löpande kontakt med och rapportera till kemikalieinspektionen.

Kvalifikationer och egenskaper
Kandidat- eller magisterexamen inom kemi, naturvetenskap, bioteknik eller likvärdig utbildning. Erfarenhet från laborativa arbetsuppgifter samt hantering av råvaror och kemikalier är meriterande. Goda kunskaper i MS Office-paketet. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att passa in hos oss. Du är kundorienterad, tycker om att arbeta i grupp samtidigt som du är prestigelös och ansvarsfull och gillar att arbeta självständigt.

Vi erbjuder
Ett spännande arbete i ett snabbväxande bolag med höga ambitioner på marknaden. Vi är idag det ledande bolaget inom vår nisch men har fortfarande mycket stora tillväxtmöjligheter i många år framöver. Vi har ett öppet klimat där det är korta vägar till beslut. Vi talar om ”The Candles Way”, där vi i ledarskapet jobbar värderingsstyrt.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetstid / Varaktighet
Tjänsten är tillsvidareanställning
Heltid, 100%

Ersättning
Fast lön

Kontaktperson
Magnus Söderberg, Supply Chain Manager
070-318 50 71
magnus.soderberg@candles.se

Ansökan
Personligt brev samt CV skickas till job@candles.se 
Märk ansökan med ”Labb”.
Sista dag för ansökan är 2019-02-28