Candles Scandinavia AB (publ) utökar säljorganisationen med Mattias Nylén, Affärsutvecklare Private Label.

Mattias Nylén har mer än 12 års erfarenhet av försäljning och kommer närmast från en liknande tjänst inom Private Label-försäljning/-produktutveckling till större butikskedjor.

Candles Scandinavia har stora ambitioner att växa på den europeiska Private Label-marknaden och med vårt 100% naturliga miljövax är efterfrågan och möjligheterna mycket stora. Organisationen förstärks därför med en Affärsutvecklare för Private Label-divisionen med fokus på vidareutveckling av skandinaviska marknaden samt export till övriga Europa. Mattias Nylén, som senast kommer från Delibake, har lång och erforderlig erfarenhet av Private Label-försäljning och produktutveckling och vana att samarbeta med och utveckla större kunder.

”Det är med stor glädje jag välkomnar Mattias Nylén till vårt säljteam, där han med sin långa och framgångsrika säljerfarenhet kompletterar säljorganisationen på ett utmärkt sätt och ger oss möjlighet att ta tillvara på vår tillväxtpotential inom Private Label. Han har en dokumenterad framgångsrik försäljningskarriär bakom sig och kommer att vara en viktig person inom säljorganisationen, som blir ett första steg i en utökad säljorganisation inom Private Label. Vi är mycket glada över att välkomna Mattias till säljteamet”, säger Viktor Garmiani, VD.

Candles Scandinavia är idag världsledande inom storskalig produktion av miljövänliga doftljus. Bolaget har därför mycket höga tillväxtmöjligheter och likaså höga tillväxtambitioner på främst den europeiska marknaden kommande år. Bolaget har på senare tid i flera steg skalat upp produktion till följd av den ständigt ökande efterfrågan, dels genom investeringar i maskinparken, dels utökad personalstyrka. Så sent som i augusti 2021 införde bolaget 2-skifts-produktion och rekryterade ett stort antal nya medarbetare. Candles Scandinavia planerar också för uppförande av en helt ny fabrik som väntas vara klar under år 2023. Därigenom kommer bolaget att tillföras ytterligare produktionskapacitet och möjlighet till långsiktig omsättningstillväxt om minst 30% årligen.