Candles Scandinavia erhåller ny order från Åhléns

Candles Scandinavia AB (publ) (”Candles Scandinavia eller Bolaget”) har idag erhållit en ny order från den svenska varuhuskedjan Åhléns (”Kunden”) för tillverkning av doftljus samt doftpinnar under bolagets egna varumärke Berså

Varuhuskedjan Åhléns med 47 butiker i Sverige erbjuder idag ett brett sortiment inom hem, mode och skönhet bestående av externa samt egna varumärken. Kvalité, pris och hållbarhet är viktiga parametrar för Åhléns vid val av produkter vilket stämmer väl överens med Candles Scandinavias erbjudande. Tack vare den senaste tidens investeringar i bl.a ökad automation och effektiviseringar har Bolagets kunderbjudande och konkurrenskraft förbättrats kraftigt. Det i kombination med dess 100% naturliga vax som är ett miljövänligt alternativt till den traditionellt mest använda råvaran Paraffin (Petroleum) gör att fler och fler kunder väljer att byta till Candles Scandinavia som sin primära leverantör av doftljus.

Bolaget har nu erhållit en order gällande produktion av doftljus i 100% naturligt vax samt rumsdofter (även kallad doftpinnar) från Åhléns under Kundens eget varumärke Berså. Leverans beräknas ske under hösten 2024.

“Vår vision är att erbjuda premiumprodukter utan att det för den delen har ett för högt pris vilket är något vi arbetar med dagligen. Att kunna ha produktion i Sverige, erbjuda miljövänliga kvalitetsprodukter och samtidigt konkurrera med fabriker i låglöneländer har inneburit att vi tidigt började arbeta med flertalet effektiviseringsprojekt. Idag är vår fabrik i hög grad automatiserad och robotiserad innebärande konkurrenskraftig produktionskostnad samtidigt som produkterna håller hög kvalitet. Varje kundorder är ett bevis på att vi har ett bra och konkurrenskraftigt kunderbjudande med god balans mellan produktkvalitet och pris och vi är mycket glada över det fortsatta förtroendet från Åhléns”, säger Viktor Garmiani, vd och grundare av Candles Scandinavia.