Candles Scandinavia har rekryterat Sofi Rosendahl som R&D Manager med fokus på fortsatt utveckling av bolagets 100% naturliga och miljövänliga ljusvax.

Sofi Rosendahl har magisterexamen i molekylär biologi och mångårig erfarenhet av produktutveckling från bl a läkemedelsproduktion och arbete i reglerad miljö. Sofi har även arbetat med och är utbildad inom både Lean och Kaizen.

Candles Scandinavia befinner sig i stark tillväxtfas och efterfrågan på naturliga och miljövänliga doftljus ökar kraftigt. Som ett led i att fortsätta bygga en stark organisation och addera resurser i bolagets tillväxt har Sofi Rosendahl rekryterats till bolaget. Sofi, som är utbildad molekylärbiolog, har lång erfarenhet från produktion av läkemedel, medicinteknik samt färg och kommer närmast från en tjänst som konsult på Nobel Biocare.

”Vi är oerhört glada över att få välkomna Sofi till teamet. Med hennes mångåriga erfarenhet och kompetens från laboratoriearbete, produktutveckling och storskaliga produktionsmetoder av komplicerade material tillförs bolaget ytterligare kompetens och resurser i det som vi anser vara hjärtat i bolaget. Vårt miljövax är en av våra största Unique Selling Points på marknaden och genom fortsatta investeringar i produktutveckling ska vi uppnå vår vision att driva på omställningen i branschen mot miljövänliga och paraffinfria doftljus”, säger Viktor Garmiani, VD.

”Jag är glad och ser med spänning fram emot att tillsammans med resten av kollegorna på Candles Scandinavia fortsätta bidra till bolagets utveckling. Bolaget har en imponerade tillväxtresa bakom sig men med ännu större möjligheter framöver och jag är otroligt glad över att vara med på den resan”, säger Sofi Rosendahl, ny R&D Manager på Candles Scandinavia AB.