Candles Scandinavia inför ett tredje skift i produktionen för att möta den stora efterfrågan på miljövänliga doftljus

Efterfrågan på kvalitativa doftljus gjorda av miljövänligt vax ökar kontinuerligt. Candles Scandinavia är idag den ledande leverantören i Europa med sitt unika 100 procent växtbaserade naturliga vax. För att möta den ständigt ökande efterfrågan ställer bolaget nu om till treskiftsproduktion under dygnets alla timmar vardagar.

Candles Scandinavia är idag den ledande producenten av miljövänliga doftljus i Europa. Bolagets produktion har skalats upp i flera steg senaste tiden till följd av den ständigt ökande efterfrågan. Det har gjorts genom investeringar i bolagets maskinpark och en utökad personalstyrka.
 
Så sent som i augusti införde bolaget tvåskiftsproduktion och rekryterade ett stort antal nya medarbetare. Även om det har ökat kapaciteten avsevärt är efterfrågan från bolagets kunder så pass stor att man har svårt att möta efterfrågan på miljövänliga doftljus. Därför införs nu i ett första steg en tillfällig treskiftsproduktion, där bolaget kommer att tillverka miljövänliga doftljus till sina kunder dygnet runt under vardagar.
 
”Candles Scandinavias mission är att verka för att alla ljus i världen ska vara miljövänliga och helt fria från paraffin. Som den ledande aktören har vi ett ansvar för att driva vår industri att ställa om till ett mer hållbart alternativ. Vi ska visa att det går, och att alla bör, byta ut paraffin som är en restprodukt från fossilt bränsle till växtbaserat vax. Candles Scandinavia kommer ständigt investera i utökad produktionskapacitet för att göra allt vi kan för att möta efterfrågan och verka för ett mer hållbart användande av doftljus”, säger Viktor Garmiani, VD.