Candles Scandinavia tillsätter affärsområdeschef för divisionen HomeParty, tillika dotterbolags-VD för Leyonore AB

Satu Kankaansyrjä har mer än 10 års erfarenhet av direktförsäljningsmarkanden och var under tre år nordisk VD för det konkurrerande bolaget PartyLite med verksamhet inom försäljning av doftljus till konsumenter via direktförsäljning.

Candles Scandinavia startade för ca ett år sedan ett nytt affärsområde, med Direct-to-Consumer-försäljning via framförallt anordnande av Homepartyn, tillsammans med de två medgrundarna AnnaCarin Berglund och Annika Fagerqvist. Försäljningen sker genom det egna varumärket Leyonore, som består av doftljus och doftpinnar med naturliga och biologiskt nedbrytbara råvaror i modern skandinavisk design. I samband med detta startades ett dotterbolag under namnet Leyonore AB där AnnaCarin och Annika är aktieägare tillsammans med Candles Scandinavia. Nu förstärks divisionen där Satu Kankaansyrjä axlar rollen som dotterbolags-VD för Leyonore AB.

Satu har arbetat hos det konkurrerande direktförsäljningsbolaget PartyLite i totalt 12 år. De tre senaste åren arbetade Satu som Country Manager med ansvar för de Nordiska länderna, men har även arbetat i olika roller på PartyLites europeiska kontor i Schweiz samt bolagets huvudkontor i Boston, USA. Hon har lång och gedigen erfarenhet av branschen och ett mycket brett kontaktnät i framförallt Norden. Satu kommer att tillträda sin nya tjänst den 3:e oktober 2022.

”Alla vi på Candles Scandinavia, men framför allt våra säljare inom direktörsäljningsdivisionen Leyonore, är mycket glada över att Satu nu förstärker teamet. Hon har, förutom mycket lång erfarenhet och sitt stora kontaktnät, massor av idéer för hur vi kan utveckla vårt eget varumärke Leyonore och försäljningen inom Norden. Utifrån hennes långa erfarenhet, höga energinivå, engagemang och goda track record är jag alldeles säker på att hon kommer att lyfta oss till en ny nivå inom det än så länge nystartade segmentet. Kombinationen av vår expertis och erfarenhet av att tillverka högkvalitativa och helt miljövänliga doftljus samt Satus kompetens inom direktförsäljning kan inte resultera i annat än stor succé”, säger Viktor Garmiani, VD.